Gezocht: meedenkers Nationale Hulpkaart

30 augustus 2022

Hoe kunnen we de Hulpkaart landelijk beschikbaar stellen en innovatiever maken? Denk jij graag mee? Dan nodigen we je van harte uit voor onze inspiratiesessie op 15 september!

Het project Nationale Hulpkaart is mei 2022 gestart. Zorgbelang Inclusief, MEE NL en MHFA NL zetten samen de schouders onder een doorontwikkeling die moet leiden tot een digitale, landelijke Hulpkaart die breed inzetbaar is voor vele doelgroepen. Daarvoor willen we bestaande kennis en expertise combineren met nieuwe, innovatieve elementen. 

Centrale vraag

Het landelijk beschikbaar maken van de Hulpkaart vereist een doorontwikkeling van het huidige concept. We zijn op zoek naar ideeën om de Hulpkaart nog effectiever en efficiënter in te zetten. Hoe kunnen we de Nationale Hulpkaart schaalbaar, gebruiksvriendelijk, financieel aantrekkelijk én betrouwbaar inzetten? Een van de ideeën hiervoor is digitaliseren, maar hoe dan? Wat zijn eisen en wensen daarvoor? Moet het een app worden op je telefoon? Moet het kaartje nog uit te printen zijn voor de drager? Kiezen we voor een hybride variant en wat stellen we ons daarbij voor? Of …?

Wat kun je verwachten tijdens de inspiratiesessie:

  • Informatie over de bedoeling van het project Nationale Hulpkaart (wat doen we wel, wat doen we niet)
  • Interactieve deelsessies waarin we gaan nadenken over de doorontwikkeling. Wat is nodig, wat wel doen, wat vooral niet.

Aanmelden

Het team van Nationale Hulpkaart nodigt je van harte uit! De online sessie is op 15 september van 13.00 – 14.30 uur. Meld je aan via deze link

5 minuten

We kunnen jouw hulp nu ook al goed gebruiken. Om (professionele) ervaringen met de Hulpkaart inzichtelijk te maken, hebben we een online onderzoek opgezet. Dit vraagt ongeveer 5 minuten van je tijd. Fijn als je deze in wilt vullen! 

  • Werk jij als professional met de Hulpkaart? Gebruik dan deze link.
  • Maak jij persoonlijk gebruik van de Hulpkaart? Gebruik dan deze link.