Ter inspiratie

12 januari 2024

Inspirerend als promotie voor de Hulpkaart was de kerstactie van het Zelfregieteam Borne op 16 december tijdens Shopping by Candlelight in Borne. Samen met enthousiaste medewerkers van het Sociaal Hus Gemeente Borne en Wijkracht waren zij aanwezig om het gebruik van de Hulpkaart onder de aandacht te brengen. Speciaal voor dit evenement hebben ze een sleutelhanger met lampje als symbool voor de hulpkaart uitgedeeld.

Eyeopener

Deze organisatie zet de Hulpkaart niet alleen in voor mensen die een kwetsbaarheid hebben. Maar voor ieder mens die in een kwetsbare positie terecht is gekomen en even geen woorden vindt. Dat was de eyeopener voor het grote publiek. Het kan namelijk ook zo zijn dat je je huis niet uit durft omdat de hond niet verzorgd wordt als jou iets overkomt. Of dat je je kind van school moet halen en het jongere broertje of zusje ligt thuis te slapen. En wat dan als jou in die tijd iets overkomt? 

Veilig gevoel

Zo zijn er heel veel sociale, medische en psychische redenen om een veilig gevoel te creëren en helpt Nationale Hulpkaart je daarmee op weg. Dank Ben van der Weide als ambassadeur voor Nationale Hulpkaart.