Omkijken naar elkaar

20 december 2023

Mooi om als Hulpkaart aanwezig te zijn geweest op de netwerkbijeenkomst ‘Bouwen aan de toekomst van de GGZ’. Een bijeenkomst georganiseerd door Samen Verder en het Lerend Netwerk van de gemeente Eindhoven, in de Emmauskerk als symbool voor samenwerken dichtbij de bewoners van de wijk. Het programma met verschillende workshops zorgde voor nog meer overtuiging dat het verkennend gesprek echt het verschil kan maken. Een integraal gesprek dat leidt tot een effectievere doorverwijzing of misschien wel een heel andere oplossing. 

Anders denken

We werden ondergedompeld in de community’s of practice die ons moet helpen in de transformatie naar humanere zorg voor mensen die last hebben van mentale ontregeling. Ook de hulpkaart kreeg aandacht en past prima in deze hele manier van anders denken, anders kijken en anders omgaan met mentale gezondheid. We werden hierin uitgedaagd door Gerrit Glas, filosoof, onderzoeker, psychiater en toonaangevende opleidingsontwikkelaar. 

Elkaar aandacht geven

Het event werd afgesloten door de (video)dansvoorstelling Stick Together! Deze dansvoorstelling laat je voelen wat het met je doet om in een wereld te leven waarin alles steeds sneller gaat. Door de versnelling een halt toe te roepen, kunnen we elkaar weer vinden, elkaar tijd en aandacht geven en omkijken naar elkaar. Stick Together!