Hulpkaart op het IZA-congres

12 maart 2024

Volop enthousiasme, een goede sfeer en het leggen van veel interessante nieuwe contacten. Maandag 4 maart waren we samen met onze partners aanwezig op het IZA-congres ‘Samen Werken aan Zorg en Welzijn’.  

Meer bekendheid 

Op de beursvloer hebben we vooral meer bekendheid gegeven aan de Hulpkaart. Zeker de nieuwe posters met citaten van Hulpkaarthouders en hun naasten trokken veel bekijks. We hebben veel mensen gesproken die de Hulpkaart nog niet kenden maar enthousiast zijn over het concept.  

Hulpkaart implementeren 

Programmamanager Inez van Gils startte de workshop ‘Omkijken naar elkaar’ met een toelichting over de Hulpkaart. Om vervolgens in 4 groepen inzichten en ervaringen met elkaar te delen over hoe je de Hulpkaart kan implementeren in jouw regio of organisatie. De groepen werden begeleid door onze partners: Laura Boelsma van de NS, Géanne Kwakernaak van MEE/Vivenz, Janine van der Heiden van Dementievriendelijk Culemborg en Ben van der Weide van Zelfregieteam Borne.

Vervolgstappen 

Het was een leerzaam en inspirerende dag, vol waardevolle input voor mooie vervolgstappen! Bekijk een korte sfeerimpressie van onze dag.