Wilt u ook Hulpkaarten aanbieden?

U werkt in een zorginstelling, of wellicht in een sociaal wijkteam. En u denkt dat de Hulpkaart uw cliënten kan helpen in lastige situaties? Dan kunt u besluiten de Hulpkaart aan te bieden. Op deze site vindt u diverse hulpmiddelen die u kunt inzetten. Let wel, dit zijn hulpmiddelen en geen in beton gegoten kader hoe het moet gebeuren. De Hulpkaart is namelijk een instrument in ontwikkeling. Graag willen we samen met de uitvoerende projecten kijken hoe het instrument het best kan werken voor iedereen die daaraan behoefte heeft. U heeft dus de mogelijkheid de Hulpkaart geschikt te maken voor uw doelgroep en uw zorgsituatie. Wel is het van belang om de kwaliteit van de kaarten te garanderen en eenzelfde logo en layout te gebruiken. Dit vergroot namelijk de (landelijke) bekendheid.

Heeft u er wel zin in om de mogelijkheden te bekijken? Dan kunt u twee dingen doen. U kunt contact opnemen met een van de organisaties bij u in de buurt die al ervaring hebben met de Hulpkaart/Crisiskaart. Zij kunnen u vast op weg helpen met praktische tips. Wellicht kunt u tot een samenwerking komen. U kunt ook contact met ons opnemen. We gaan dan samen kijken hoe de Hulpkaart voor uw organisatie het best kan gaan werken.

Sommige mensen zijn gebaat bij het hebben van een Hulpkaart, maar willen die liever niet maken met hun eigen behandelaar of begeleider. In dat geval kunt u verwijzen naar een onafhankelijke cliënt ondersteunende organisatie die actief is met het maken van kaarten. Zie hiervoor de kaart. Vaak maken zij gebruik van ervaringsdeskundige consulenten die op een laagdrempeligere wijze de Hulpkaart met uw cliënt kunnen opstellen.